Εσωτερικός Κανονισμός του Σχολείου

 • Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου οφείλουν:

  Να προσέρχονται εγκαίρως το πρωί στο Σχολείο, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, και να αποχωρούν από αυτό μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων.

  Να τηρούν την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό κατά τη διάρκεια της πρωινής  προσευχής και στη συνέχεια να εισέρχονται σύντομα και με τάξη στις αίθουσες.

  Να είναι επιμελείς και να παρακολουθούν τα μαθήματα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους για άσχετα από το μάθημα θέματα, χωρίς να τρώνε ή να μασάνε τσίχλα.

  Να εξέρχονται σύντομα και με τάξη από τις αίθουσες και να παραμένουν στο χώρο της αυλής του Σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, έχοντας πάρει μαζί τους τα απαραίτητα (χρήματα, μπουφάν, φαγητό, βιβλίο κ.ά.), καθώς οι πόρτες των αιθουσών θα κλειδώνονται και δε θα επιτρέπεται η είσοδος ή η παραμονή στην αίθουσα την ώρα του διαλείμματος σε κανένα μαθητή.     

  Να μη συνομιλούν στην αυλή με εξωσχολικούς, που τυχόν βρίσκονται έξω από τον περίβολο του Σχολείου, και να μη συγκεντρώνονται στην πίσω πλευρά των κτηρίων του Σχολείου.

  Να μην εισέρχονται στο Γραφείο των Καθηγητών και για οτιδήποτε χρειάζονται να απευθύνονται στους εφημερεύοντες καθηγητές.

  Να έχουν ευπρεπή εμφάνιση και κόσμια συμπεριφορά, να μη μιλάνε χυδαία και υβριστικά, ούτε να μαλώνουν μεταξύ τους.

  Να φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων του Σχολείου, κυρίως να μην πετάνε τα σκουπίδια κάτω αλλά στους κάδους απορριμμάτων.

  Να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου και στις παρελάσεις στις εθνικές επετείους.

  Να σέβονται τους καθηγητές/καθηγήτριες, το χώρο του Σχολείου και κυρίως τον εαυτό τους, και να τον προφυλάσσουν από τυχόν κινδύνους. 

  Απαγορεύεται  να χρησιμοποιούν οι μαθητές/τριες τον ανελκυστήρα (ασανσέρ) του Σχολείου, για λόγους ασφαλείας.

  Απαγορεύεται  να βγαίνουν οι μαθητές/τριες στην ταράτσα του 1ου ορόφου διαμέσου της αίθουσας της Βιβλιοθήκης.

  Απαγορεύεται  να ανεβαίνουν οι μαθητές/τριες τη σκάλα της αυλής που οδηγεί στην ταράτσα.

  Απαγορεύεται  να χρησιμοποιούν οι μαθητές/τριες τις εξόδους κινδύνου, εκτός αν καταστεί ανάγκη και τους οδηγήσει κάποιος καθηγητής.

  Απαγορεύεται  να γράφουν οι μαθητές/τριες με μαρκαδόρους, μπλάνκο ή ό,τι άλλο πάνω στα θρανία, τις καρέκλες, τους τοίχους, τις πόρτες κλπ. Γενικά πρέπει να προσέχουν να μην προκαλέσουν καμία φθορά στους χώρους του Σχολείου και στα υλικοτεχνικά του αντικείμενα (πόρτες, παράθυρα, πρίζες, πίνακα, εποπτικά μέσα κ.ά.).  Ο/η  μαθητής/τρια  που θα προκαλέσει φθορά ή καταστροφή σε κάτι θα είναι υποχρεωμένος/η  να πληρώσει τα έξοδα αποκατάστασης.

  Απαγορεύεται οι μαθητές/τριες να κατέχουν και χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και εικόνας (mp3, bluetooth, ακουστικά κλπ.) και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

  Απαγορεύεται να καπνίζουν οι μαθητές/τριες στο χώρο του Σχολείου.

  Απαγορεύεται να βγαίνουν οι μαθητές/τριες έξω από τον περίβολο του Σχολείου ή να φεύγουν από το Σχολείο κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος χωρίς την άδεια του Διευθυντή και των Καθηγητών.

  Η τήρηση των παραπάνω κανόνων συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου. Σε περίπτωση παράβασης από τους μαθητές/τριες, συνέρχεται ο Σύλλογος Καθηγητών και επιβάλλει τις ανάλογες ποινές. 

 • ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ενισχυτική διδασκαλία

 

                  Εορτασμός 

        28ης Οκτωβρίου 1940

Επέτειος Πολυτεχνείου 2018

 

We have 14 guests and no members online