Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β2 και Β3 στο Μουσείο Βορρέ στα πλαίσια των μαθημάτων Ν/Ε Λογοτεχνίας, Καλλιτεχνικών και Τεχνολογίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν αρχικά στις αίθουσες Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης από τον κ.Νεκτάριο Βορρέ κι απόλαυσαν τις εξαιρετικές συλλογές πινάκων μεγάλων δημιουργών όπως: Γ.Μόραλη, Δ.Μυταρά, Α.Φασιανό, Λ.Σαμαρά κά. αλλά και νεότερων ζωγράφων όπως: Μπότσογλου, Δρούγκα, Κόττη, κά. εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, «συνομιλώντας» με κάθε έργο τέχνης υπό την καθοδήγηση του ξεναγού.

Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν οι εικαστικές συνθέσεις που ενσωματώνουν στην Τέχνη τη σύγχρονη Τεχνολογία καθώς και υλικά που παράγει σήμερα η καταναλωτική κοινωνία. Με αφορμή, λοιπόν, αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα ξενάγησης, μαθητές και καθηγητές δημιουργήσαμε τις δικές μας συνθέσεις χρησιμοποιώντας ευτελή υλικά απολαμβάνοντας αυτή τη μοναδική δημιουργική συνύπαρξη.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τη Λαογραφική Συλλογή του Μουσείου Βορρέ.Περιδιαβαίνοντας τους κήπους και τους εσωτερικούς χώρους με τα παραδοσιακά ελληνικά εκθέματα των αρχών του 19ου αι. (έπιπλα, εργαλεία, σκεύη, υφαντά κ.λ.π) οι μαθητές μας είχαν μια βιωματική προσέγγιση με την τοπική λαϊκή μας παράδοση και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση κατανοώντας τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνειδητοποιώντας «…πως αυτά τα πατρογονικά έχουν μεγάλη σημασία, πρέπει να τα σεβόμαστε πολύ, να τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας και προπαντός να τα τηρούμε.» (Γ.Ιωάννου, Να ‘σαι καλά δάσκαλε, Ν/Ε Λογοτεχνία Β΄Γυμνασίου)

v1 V10 V11 V12 V13 V14 V15 V2 V3 V4 V5 V6 V7 V8 V9

1V 2V 3V 4V 5V

                                                                            ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

                                                                                 ΜΙΧΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

                                                                             ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

                                                                              ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

                                                                   ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

                                                                                 ΜΙΧΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ενισχυτική διδασκαλία

 

                  Εορτασμός 

        28ης Οκτωβρίου 1940

Επέτειος Πολυτεχνείου 2018

 

We have 7 guests and no members online