01 02 03 04 05 06 07 08 09 010 011 012 013 014

"Ο μεγάλος περίπατος του Πετρου" 

            Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2015 στις 7:00 το απόγευμα, οι φιλόλογοι Μίχα Αναστασία και Τραυλού Γεωργία με τη θεατρική ομάδα της Β΄ Γυμνασίου, παρουσίασαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: « Δραματοποίηση σκηνών από το έργο της Άλκης Ζέη¨ Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου¨-Άσκηση των παραστατικών δεξιοτήτων των μαθητών- Προετοιμασία θεατρικής παράστασης» που ανέλαβαν τη φετινή σχολική χρονιά 2014-2015 με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων απελευθέρωσης της χώρας μας  από τη Γερμανική Κατοχή καθώς και την επικείμενη τιμητική για το σχολείο μας επίσκεψη της συγγραφέως ΄Αλκης Ζέη.

            Κατά την έναρξη της παρουσίασης οι μαθήτριες Μπάτσι Αρετή, Θεοδοσίου Αθηνά και Μήλα Παρασκευή αναφέρθηκαν στην πορεία του προγράμματος επισημαίνοντας τα ακόλουθα: « Αφού μελετήσαμε αρχικά το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη προσεγγίζοντας ιστορικά τη χρονική περίοδο 1940-1944 στην οποία αναφέρεται, χωριστήκαμε σε ομάδες και ασχοληθήκαμε με τη θεατρική διασκευή συγκεκριμένων σκηνών του έργου. Στη συνέχεια άλλοι ανέλαβαν τη σκηνοθεσία, άλλοι τους ρόλους και άλλοι ορίστηκαν ως αφηγητές.

 Μέσα από τις συνεχείς πρόβες, που ήταν για μας ένα δίωρο δημιουργικής απασχόλησης, επιδοθήκαμε στην εκφραστική ανάγνωση, μελετήσαμε τους χαρακτήρες των ηρώων του έργου και γνωρίσαμε μέσα από αυτούς τα συγκλονιστικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας στα οποία αναφέρονται. Ακόμη ζήσαμε πρωτόγνωρες  εμπειρίες,  γνωρίσαμε πολύπλευρα την προσωπικότητα μας, ήρθαμε σε επαφή με τους συμμαθητές μας και γαλουχηθήκαμε με ηθικές αξίες και αρετές, όπως η συνεργασία, η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός.»

            Στη συνέχεια η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Μπουλιέρη Κατερίνα αφηγήθηκε με λίγα λόγια την υπόθεση του έργου κι αμέσως μετά ακολούθησε η θεατρική παράσταση τους ρόλους της οποίας ερμήνευσαν οι μαθητές:

 Πέτρος: Λουλουδάκης Βασίλης

Αντιγόνη: Ματρακούκα Μαριάννα

Μητέρα: Βογιάκη Ελένη

Πατέρας: Κρομμύδας Μάριος

Παππούς: Καραβίας Δημήτρης

Ρίτα: Βουτσά Μαριάνθη

Θείος Άγγελος: Χάρης Σωκράτης

Σωτήρης: Παπαηλίας Παναγιώτης

Γιάννης: Χατζηιωάννου Ιωάννης

Δροσούλα: Ιωσηφίδου Αφροδίτη

Αχιλλέας: Φυτάς Αλέξανδρος

Διερμηνέας: Ισμαήλι Χάρης

Ιταλός στρατιώτης: Καπετάνης Αναστάσης

Γυναίκα: Παπαγεωργίου Αναστασία

Γκαριμπάλντι: Παπαδόπουλος Ελευθέριος

 

Αφηγητές:

Γεωργακοπούλου Γεωργία

Μπάτσι Αρετή

Παύλου Ελευθερία

Γιαζτζί Αλεξάνδρα

Θεοδοσίου Αθηνά

Μήλα Παρασκευή

Μακρίδη Μαριλένα

Θεοδωροπούλου Ελένη

Προβελεγγίου Βιργινία

·         Για τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος χωρισμένοι σε ομάδες.

·         Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης και την ηχητική κάλυψη είχε ο φιλόλογος κ. Κουρούπης Παναγιώτης.

·         Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο καθηγητής Τεχνολογίας κ. Θεοδοσίου Θεόδωρος.

           Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών του προγράμματος, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιριγώτης Χαράλαμπος, ο Υποδιευθυντής κ. Βασάκος Λάζαρος, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, που τίμησαν με την παρουσία τους  τη βραδιά αυτή.

            Οι υπεύθυνες καθηγήτριες συνεχάρησαν τους μαθητές τους που σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος επέδειξαν συνέπεια, υπευθυνότητα και συνεργάστηκαν αρμονικά ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες και προσωπικές αδυναμίες, και ευχαρίστησαν τους γονείς για τη συμπαράσταση και τη θερμή ανταπόκρισή τους.

           

             Το πολιτιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της συγγραφέως Άλκης Ζέη στο σχολείο μας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας συμμετείχαν στη συζήτηση μαζί της υποβάλλοντας ερωτήσεις. Στο τέλος της πρόσφεραν ένα λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης.

 

      

We have 34 guests and no members online