6η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Η  Ε.Μ.Ε (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

61 62 67 68 613 619 620 623 625 627 628 629

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 η 6η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1, Γ1,Γ2,Γ3,Γ4 παρουσίασαν σαν μικροί ερευνητές-επιστήμονες όσα μελέτησαν και προετοίμασαν στα πλαίσια ενός από τα εγκεκριμένα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία  6 συνεχή  σχολικά έτη με την καθοδήγηση και επίβλεψη της διδάσκουσας κ. Μαραγκού Γεωργίας. Η κ. Μαραγκού είχε προτείνει στην αρχή του σχολικού έτους 2016-17 στους υπεύθυνους Σχολικούς Συμβούλους το καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε και  που αφορά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ με τίτλο:

                 "ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ M. C. ESCHER"

Στην επιτυχημένη παρουσίαση των εργασιών των μαθητών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Σύμβουλος των Μαθηματικών κ. Τζαχρίστας Γεώργιος ΠΕ03 Μsc., MPLA η κ. Λουκία Στέφου Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης, δύο μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας,  ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος και βέβαια τίμησε την κ. Μαραγκού για την εφαρμογή της εναλλακτικής διδακτικής μεθοδολογίας στα Μαθηματικά με την αρωγή της Τέχνης και ο τέως Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού κ. Τσιριγώτης Χαράλαμπος ο οποίος είχε παρακολουθήσει και τις προηγούμενες  ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ .Όλοι τους αποχώρησαν με σπουδαίες εντυπώσεις τις οποίες και εξέφρασαν ενώπιον όλων των παρισταμένων τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ !!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού Αττικής κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος και η καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Γεωργία Μαραγκού  με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ3, Γ4 και Β1, σας προσκαλούν στο χώρο του σχολείου την  Πέμπτη 27 Aπριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ για την

6η  ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

με τίτλο:  « Ιχνηλατώντας τα εμπνευσμένα μονοπάτια του MCESCHER»

Με δεδομένο την επιρροή εδώ και αιώνες των Μαθηματικών στις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες, αναζητήθηκε αντίστροφα από τη διδάσκουσα και η προσφορά των Τεχνών , των Γραμμάτων και των Επιστημών στη διαδικασία της διδασκαλίας των Μαθηματικών με εφαρμογή σύγχρονων ομαδοσυνεργατικών και δημιουργικών τρόπων προσέγγισης της γνώσης. Ελπίζουμε λοιπόν να παρευρεθείτε και μαζί να ισορροπήσουμε μεταξύ φανταστικού και πραγματικού στους παράδοξους κόσμους του διάσημου Ολλανδού χαράκτη που βασίστηκε σε μαθηματικές ιδέες όπως μεταξύ άλλων και σε προτάσεις μη ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ .

 

                                                                         Μετά τιμής και χαράς

                                                                         κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος

                                                                         κ. Μαραγκού Γεωργία 

 

 

We have 20 guests and no members online