ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

        Αποτέλεσμα εικόνας για etwinning

          Αποφοίτηση 2016

             Αποφοίτηση 2015

            Αποφοίτηση 2014

             Aποφοίτηση 2013

Λήξη σχολ. έτους 2010-2011

 

1η Έκθεση Μαθηματικών σχολ. έτους 2011-2012

Μιά πρωτότυπη έκθεση με θέμα τα Μαθηματικά, παρουσιάστηκε  από 8 έως 16 Μαΐου 2012 στο Σχολείο μας 

"...με το ψηφί , με το ριγλί, με το μαργαριτάρι"

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1,Γ1,Γ2,Γ3,Γ4, με την καθοδήγηση και επίβλεψη της διδάσκουσας καθηγήτριας  Μαθηματικών  κ. Μαραγκού Γ. , έδωσαν στα Μαθηματικά μια διαφορετική, πιό ενδιαφέρουσα διάσταση, συνδέοντας τα, παράλληλα με πολλούς τομείς των επιστημών και των τεχνών.

 Φωτογραφία  κ. Λάμπης Μηλαίος

Με τίτλο : « …με το ψηφί, με το ριγλί (η ρίγα, ο χάρακας,ο κανόνας), με το μαργαριτάρι», η έκθεση σαν κύριο θέμα είχε εφαρμογές GEOGEBRA που είχε φτιάξει με το σχετικό πρόγραμμα η  καθηγήτρια  και οι οποίες αφορούσαν στο Πυθαγόρειο Θεώρημα και γραφικές παραστάσεις ευθείας και παραβολής και είχαν παρουσιαστεί στους μαθητές της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου σαν μια διδακτική παρέμβαση με τις νέες τεχνολογίες, αφού είχε ολοκληρωθεί η διδασκαλία των σχετικών ενοτήτων του σχολικού βιβλίου.

Άλλα θέματα της έκθεσης αφορούσαν στη Χρυσή Τομή,  Πυθαγόρειες Τριάδες, Fractal,  Μαθηματικά στη Λαϊκή τέχνη (βοτσαλωτά), διάφορες αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος, Σπείρα αρρήτων αριθμών, Μονάδες μέτρησης επιφανειών , Ο βίος και η σχολή του Πυθαγόρα, Οι Πυθαγορίδες Γυναίκες, Αγιογραφίες  όπου απεικονίζεται ο Θεός με ένα διαβήτη κατά το σχεδιασμό του σύμπαντος.

Άλλα θέματα της έκθεσης αφορούσαν στη Χρυσή Τομή,  Πυθαγόρειες Τριάδες, Fractal,  Μαθηματικά στη Λαϊκή τέχνη (βοτσαλωτά), διάφορες αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος, Σπείρα αρρήτων αριθμών, Μονάδες μέτρησης επιφανειών , Ο βίος και η σχολή του Πυθαγόρα, Οι Πυθαγορίδες Γυναίκες, Αγιογραφίες  όπου απεικονίζεται ο Θεός με ένα διαβήτη κατά το σχεδιασμό του σύμπαντος.

Οι μαθητές παρουσίασαν οι ίδιοι στο Διευθυντή του Γυμνασίου, στους καθηγητές τους, στους συμμαθητές τους και σε γονείς και κηδεμόνες που βρέθηκαν εκεί,  τα έργα τους που ήταν κατασκευες από ξύλο, MDF, γυαλί, ύφασμα, μπετόν, PLEXIGLASS, χαρτονι, πλαστικό καθώς και κατασκευές της  καθηγήτριας τους , εξηγώντας ο καθένας τους με τη βοήθεια της κατασκευής, την απόδειξη που είχε αναλάβει.

01 02 03 g1 g11

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η καθηγήτριά τους « Σκοπός της έκθεσης είναι το ν’αγαπήσουν τα παιδιά μας περισσότερο τα Μαθηματικά, αφού τα Μαθηματικά είναι ΠΑΝΤΟΥ!!!»                                                                                                                             

 

      ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE 

          Ενημέρωση γονέων

Αποτέλεσμα εικόνας για ενημερωση γονεων

Η Ε.Μ.Ε. ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ "ΕΥΚΛΕΙΔΗ"

  «Το κακό συναπάντημα»

     

    του Ιωάννη Κονδυλάκη

"Ωρωπός 750 π. Χ." 

  Το δράμα των προσφύγων 

       χθές και σήμερα

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου"

της Άλκης Ζέη