2006-07:Η Ελλάδα στην εποχή του Σιδήρου

  Διαθεματική εργασία μεταξύ των μαθημάτων  Ιστορίας και Καλλιτεχνικών

 

«Η Ελλάδα στην εποχή του Σιδήρου 3000-1100 π.Χ.

Τοιχογραφίες και Κοσμήματα»

   Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου     Ανυφαντή Κων/να, Αρέστης Δημήτριος, Αρμυριώτης Νικόλαος, Βασιλειάδου Ειρήνη, Βασιλειάδου Ευθυμία, Βασιλοπούλου Στέλλα, Βολιώτη Μαρία, Βόλλα Δήμητρα,  Γιανναρά Γεωργία, Γιανναρά Παναγιώτα, Γκιούλμπαμπα Αναστασία, Δημητρίου Μαρία, Κανάτσιος Γεώργιος, Καπάκα Ιωάννα,  Κόντρα Έλενα, Λάμπρου Αναστασία,   Λεμονίτση Δέσποινα, Μαλαϊ Εντριτ, Μαλαϊ Ντόνικα, Μαλαϊ Τζένισα, Μάμαλη Αθηνά, Ματρόζου Σταυρούλα, Μπάμπι Εμμανουέλ, Μπραχιμάι Άντζελα, Μπριάνα Χρυσάνθη, Νούχο Χριστίνα, Παπαϊωάννου Γεώργιος, Παπαντωνίου Χριστίνα, Πέππα Μαριάννα, Ποταμιάνος Γεώργιος, Ράπτη Αλεξάνδρα, Ραφτοπούλου Ιωάννα, Σπαθή Δήμητρα, Στεφάνου Ευαγγελία, Τζαδήμα Ιωάννα, Τζαμπάζη Τζένσιλα, Τριανταφύλλη Γεωργία, Τσούτσα Ραχήλ, Χαραλαμποπούλου Μαρία και Χατζηγιαννάκης Θεόφιλος  παρουσίασαν τα έργα τους, το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού. 

 

            Την έκθεση επισκέφθηκαν οι Δημοτικές Αρχές, οι μαθητές, γονείς και φίλοι.

            Στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε εξ? ολοκλήρου στο σχολείο, σε ώρες μαθημάτων το σχέδιο και η αρχή του χρώματος, και σε ώρες εκτός μαθημάτων ολοκληρώθηκαν οι ζωγραφιές με τέμπερα, και κατασκευάστηκαν τα κοσμήματα.

            Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, μέσω διαδικτύου, διεξοδική γνωριμία των μαθητών με την τέχνη και την αρχιτεκτονική της εποχής του Χαλκού .

            Έτσι οι μαθητές μας με σχέδιο και χρώμα, πηλό, σύρμα και φύλλα χαλκού, κατάφεραν να ζωντανέψουν την ανέμελη ζωή των Μινωϊτών, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια των Μυκηναίων και να γεφυρώσουν τους αιώνες που μας χωρίζουν από τους μακρινούς μας προγόνους.

            Με την εργασία αυτή οι μαθητές μας έδειξαν τη γνώση, το ταλέντο, και την επιδεξιότητα τους και έτσι η σχολική χρονιά 2007 έληξε δημιουργικά.

            Το Σεπτέμβριο του 2007 οι μαθητές μας, είχαν τη χαρά να δουν τα έργα τους στο Μέγαρο του Ζαππείου σε έκθεση κατόπιν προσκλήσεως της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες

κ. Φιλιππάτου Μαρία - Φιλoλογίας

 κ. Τζεβελέκου Μαρία - Καλλιτεχνικών

 

We have 22 guests and no members online